Ukens tips: Soppsuppe med toast og hvitløksrømme

Ukens tips: Soppsuppe med toast og hvitløksrømme


Stek sopp sammen med løk, hvitløk, purre, timian til soppen har fått en gyllen farve. 
Ha i i hvitvin og kok opp sammen.
Tilsett kyllingkraft, fløte og melk og la det koke i ca. 20–30 minutter.
Bland deretter suppen og smak til med soya, salt og pepper (gjerne også litt epleeddig).
Bak hvitløken slik at den blir gyllenbrun og til en puré. Smak til med piskede kremen og litt ferskhakket gressløk.
Rist brød i ovnen med en god mozzarella.
Server suppen med rømme og oste-toast.
Beskrivelse Enhet Pk.str.
Soyasaus 1 lt kikkoman Soyasaus 1 lt kikkoman
Varenr:12905
Flaske 6
Kremfløte 38% 1 lt q Kremfløte 38% 1 lt q
Varenr:30010
Liter 10
H-melk 1 lt q H-melk 1 lt q
Varenr:30001
Liter 10
Smør normalsaltet 500 g tine* Smør normalsaltet 500 g tine*
Varenr:10551
Stk. 18
Mozzarella fersk 1,0 kg auricchio Mozzarella fersk 1,0 kg auricchio
Varenr:10130
Stk. 10
Eplecider eddik heinz 473 ml Eplecider eddik heinz 473 ml
Varenr:12711
Flaske 12
Hvitvin 11 % 10 ltr bib uvanosa spania Hvitvin 11 % 10 ltr bib uvanosa spania
Varenr:13354
Kartong 1
Soppblanding 2/2 kg frys norrek Soppblanding 2/2 kg frys norrek
Varenr:12324
Kartong 1
Surdeigsbrød steinovnsbakt fint 4/1,5 kg italienske* Surdeigsbrød steinovnsbakt fint 4/1,5 kg italienske*
Varenr:48000
Kartong 1
Rømme 2 lt økologisk rørosmeieriet Rømme 2 lt økologisk rørosmeieriet
Varenr:30696
Spann 1