Ukens tips: Oksestek

Ukens tips: Oksestek


Oksestek m bakte rotfrukter og potet og risted sortpeppersaus
Del kjøttet i to og brun i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.
Legg så kjøttet i en ildfast form sammen med løk, gulrot og timian og litt vann i ovnen på 32 grader til kjernetemperaturen er ca. 13 grader.
La deretter kjøttet hvile.
Fres løk, hvitløk og revet sort pepper i en panne. Tilsett rødvinen og la det koke ned. Ha i kjøttkraften og kok opp med rødvin før du tilsetter fløten.
Sil sausen og smak til med salt og pepper. Du kan også tilsette litt soya om ønskelig. Jevn sausen med maisenna.
Legg rotgrønnsakene og potetene i en ildfast form sammen med smør, salt og pepper, og stek disse i ovnen.
Server biffen med rotgrønnsakene, sausen og smørstekte rosenkål og ripsgelé.
Beskrivelse Enhet Pk.str.
Pepper sort telliche hel 450 g santa maria* Pepper sort telliche hel 450 g santa maria*
Varenr:13029
Boks 6
Okse demi glace 1 lt oscar signatur Okse demi glace 1 lt oscar signatur
Varenr:11405
Stk. 6
Rosenkål 3 kg frys norrek Rosenkål 3 kg frys norrek
Varenr:17886
Pose 4
Soyasaus 1 lt kikkoman Soyasaus 1 lt kikkoman
Varenr:12905
Flaske 6
Ripsgele 3 kg sveines Ripsgele 3 kg sveines
Varenr:22225
Spann 1
Maizena maisstivelse 2,5 kg Maizena maisstivelse 2,5 kg
Varenr:13121
Pakke 4
Smør normalsaltet 500 g tine* Smør normalsaltet 500 g tine*
Varenr:10551
Stk. 18
Rød matvin alkoholfri for koking 5 lt emmery Rød matvin alkoholfri for koking 5 lt emmery
Varenr:38345
Bib 1
Okse flatbiff ca 5 kg fersk norsk Okse flatbiff ca 5 kg fersk norsk
Varenr:31169
Kg 1
Fløte 1 lt økologisk rørosmeieriet Fløte 1 lt økologisk rørosmeieriet
Varenr:30301
Liter 6
Rotgrønnsaker i staver 4/2 kg norrek**** Rotgrønnsaker i staver 4/2 kg norrek****
Varenr:11365
Kartong 1