Start med å koke opp en stor kjele.
Kok spagettien etter anvisningen på pakken. Skjær guancialen i små terninger og stek i en stekepanne på middels varme i ca. 2- 3 minutter. Rør av og til.
Jo mer guancialen steker, jo mer smelter fettet og kjøttet blir sprøtt. Her velger du selv hvor godt stekt du vil ha den. Noen foretrekker sprøstekt, andre med en litt mykere kjerne.
Visp sammen revet pecorino og eggene i en bolle. Tilsett kvernet svart pepper. Rør raskt med en ballongvisp, eller en gaffel til du får en kremet saus. Sausen skal være ganske tykk.
Kok spagettien som anvist på pakken. Sett til side 1 dl av pastavannet. Når spagettien er ferdigkokt, ha det over i stekepannen på høy varme for å blande pastaen skikkelig med fettet fra guancialen. Obs! Når spaghetti og guanciale har stekt i pannen skru av varme for å unngå at eggene får høy temperatur og blir til eggerøre.
Tilsett egg- og pecorinosausen raskt og rør godt så all spagettien dekkes av den deilige sausen. Hold øye med konsistensen på sausen, som skal være kremet og fyldig, men ikke flytende. Hvis du merker at carbonaraen er for flytende, tilsett litt ekstra revet pecorino. Hvis du derimot ser at den er for tykk, tilsett noen ss pastavann.
Snurr pastaen opp på tallerkener. Topp med ekstra guanciale og nykvernet pepper.
Server!