Uken tips: Kamskjell og jordskokkpure

Uken tips: Kamskjell og jordskokkpure


Fremgangsmåte:

Kok ned hvitvin sammen med løk og dill. Tilsett  fløte og la det koke sammen.
Smak til med fiskekraft, sitronsaft, salt og pepper.
Blancher dillen i ca 1,5 minutt, og legg den deretter direkte i iskaldt vann, gjerne med isbiter i.
Bland deretter dillen sammen med olje i ca 10-15 minutter til den får en fin og grønn farge.

 Kok jordskokkene og bland med smør og fløte til du får en fin puré. Smak til med salt og pepper.
Stek kamskjellene i olje og smør slik at de får fin farge og fortsatt har en rå kjerne.
Ha litt av dill-oljen i sausen før servering så får du en marmorering i sausen.

Server kamskjellene med pure, saus, smørkokte aspargesspisser, tangrogn og frityrstekte jordskokkchips.

Beskrivelse Enhet Pk.str.
Kamskjell 10/20 u/rogn 1 kg Kamskjell 10/20 u/rogn 1 kg
Varenr:30472
Pose 10
Asparges cut/tips import 24/460 g Asparges cut/tips import 24/460 g
Varenr:28320
Kartong 1
Hvit matvin alkoholfri for koking 5 lt Hvit matvin alkoholfri for koking 5 lt
Varenr:38346
Bib 1
Sitronjuice 6/1 lt cold pressed Sitronjuice 6/1 lt cold pressed
Varenr:40202
Kartong 1
(utsolgt) fløte 1 lt økologisk rørosmeieriet (utsolgt) fløte 1 lt økologisk rørosmeieriet
Varenr:30301
Liter 6
Tangperler tarerogn salmon style 500 g cavi-art**** Tangperler tarerogn salmon style 500 g cavi-art****
Varenr:16694
Beger 4