Ukens tips: Blåskjell med chorizo

Ukens tips: Blåskjell med chorizo


Chorizo er en fest av en pølse, sterk, grov og tøff. Perfekt ingrediens for å gi smak til andre retter.

Fremgangsmåte:

Skyll og rens blåskjellene.
Hakk chorizo, fennikel, eple, løk og hvitløk i terninger.
Stek chorizoen i litt olje og tilsett deretter hvitløk, løk, fennikel og chili.
Ha i blåskjellene og bland godt. Tilsett deretter hvitvin. Når hvitvinen har kokt ned, tilsett fløten og kok til alle blåskjellene har åpnet seg. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server i en dyp tallerken og pynt med eple, fennikel, chili og hakket persille eller koriander.

Passer godt med nygrillet brød eller pommes frites med litt revet vestkyst ost på toppen.

Beskrivelse Enhet Pk.str.
Pommes frites m/skall (rettkutt) 9 kg findus* Pommes frites m/skall (rettkutt) 9 kg findus*
Varenr:22538
Kartong 1
Kremfløte 38% 1 lt q Kremfløte 38% 1 lt q
Varenr:30010
Liter 10
Chorizo til steking mini 1 kg* Chorizo til steking mini 1 kg*
Varenr:25747
Pakke 6
Hvit matvin alkoholfri for koking 5 lt Hvit matvin alkoholfri for koking 5 lt
Varenr:38346
Bib 1
Sitronjuice 6/1 lt cold pressed Sitronjuice 6/1 lt cold pressed
Varenr:40202
Kartong 1
Vesterbottensost 450 g Vesterbottensost 450 g
Varenr:12087
Stk. 8
(utsolgt)surdeigsbrød steinovnsbakt fint 4/1,5 kg italienske (utsolgt)surdeigsbrød steinovnsbakt fint 4/1,5 kg italienske
Varenr:48000
Kartong 1
Solsikkeolje 1 lt coroli pet Solsikkeolje 1 lt coroli pet
Varenr:14999
Kanne 15
Chili hakket 8/250 gr norrek**** Chili hakket 8/250 gr norrek****
Varenr:22934
Kartong 1
Epleterninger 10x10 mm 2,5 kg norrek**** Epleterninger 10x10 mm 2,5 kg norrek****
Varenr:36410
Pose 2