Ukens tips: Lammecarré med urtecrust

Ukens tips: Lammecarré med urtecrust


Fremgangsmåte:

Bland panko sammen med urter til du får fine lysegrønne smuler. Her med persille og rosmarin.
Skjær vekk tykke sener og fett fra lammet og brun i smør, hvitløk og rosmarin. Smak til med salt og pepper.
Stekes i ovnen på 175 grader til innvendig temperatur er ca 42 grader.
Pensle lammet med dijonsennep og panko- og urtedressing.
Stek noen minutter til så paneringen blir sprø.

Hakk hvitløk og løk i en kjele, tilsett rødvin og kok opp.
Tilsett så oksekraft, rosmarin og avskjær fra lammet og la det koke i 30-40 minutter.
Sil sausen og kok videre til du har ønsket tykkelse på sausen. Smak til med salt og pepper.
Poteter og persillerot kokes hver for seg til de er myke.
Tilsett melk, fløte og smør og bland sammen til du har en fløyelsmyk puré.

Server med smørkokte gulrøtter og hakket persille.

Beskrivelse Enhet Pk.str.
Okse demi glace 1 lt oscar Okse demi glace 1 lt oscar
Varenr:11405
Stk. 6
Rosmarin 275 g santa maria Rosmarin 275 g santa maria
Varenr:13071
Stk. 6
Kremfløte 38% 1 lt q Kremfløte 38% 1 lt q
Varenr:30010
Liter 10
Gulrotterning 2,5 kg frys norrek Gulrotterning 2,5 kg frys norrek
Varenr:23110
Pose 4
H-melk 1 lt q H-melk 1 lt q
Varenr:30001
Liter 10
Smør normalsaltet 500 g tine* Smør normalsaltet 500 g tine*
Varenr:10551
Stk. 18
Lammecarre 456-510 g imp. ca. 10 kg new zealand Lammecarre 456-510 g imp. ca. 10 kg new zealand
Varenr:63388
Kg 1
Rød matvin alkoholfri for koking 5 lt Rød matvin alkoholfri for koking 5 lt
Varenr:38345
Bib 1
Dijonsennep lys 1 kg Dijonsennep lys 1 kg
Varenr:10595
Spann 6
Panko mel bread crumbs 1 kg desly Panko mel bread crumbs 1 kg desly
Varenr:10924
Pakke 10