Fremgangsmåte: Fjern ben på ribben. Legg ribba med svorsiden ned. Start med å skjære i midten et snitt halveis ned i kjøttet og ut mot den ene kanten. Stopp litt før du kommer helt ut til kanten, slik at de ulike delene fortsatt henger sammen. Gjenta på begge sider.
Hakk salvie, persille, hvitløk, løk og bland alt i en bolle med salt, pepper, sitronsaft og sitronskall. Fordel blandingen på kjøttet og rull deretter ribba stramt og surr med hyssing. Gni inn svoren med olje og salt og legg den deretter på rist i en form. Dampes i ovnen ca 1 time.
Sett ovnen på 175 grader og la den gå i ca 2-2,5 timer til kjernetemperaturen er 70 grader. Skru så opp ovnen til 200 grader og hold øye med skorpen så den ikke blir brent. Den skal være gyllenbrun og sprø.
Ta ut porchettaen og la den hvile i 15-20 minutter før servering.
Vi anbefaler som tilbehør ovnsbakte rotgrønnsaker, selleripuré og en storfebuljong krydret med salvie, timian, sitronskall blandet med fettet fra pannen porchettaen er stekt i.