Rør salt inn i kjøttdeigen til du merker at den blir klebrig. Tilsett pepper, og rør inn eggeplommer og fløte. Rør godt til du har en jevn, bløt farse.
Bruk ca 0,5 dl fløte per 100gram og 1eggeplomme per 200g kjøttdeig.
Sikt griljermel/strøbrød på en tallerken.
Del farsen i åtte og form til ovale, lubne kaker. Vend dem i griljermel og legg dem på litt bakepapir etter hvert som de er ferdig.
Skrell poteter til potetmos og del dem i grove biter. Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i noen minutter.
Varm opp melk til rett under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk og smak til med salt, pepper og krydder. Rør godt om.
Kok opp vann og smør, tilsett ertene og la dem bli gjennomvarme. Krydre med salt og pepper.
Server wallenbergarene med potetmos, erter og tyttebærsyltetøy.
|