Fjern synlige senene på elgen og brun kjøttet i olje og smør for en fin brun farge. Smak til med salt og pepper.
Sett i ovnen. Vår kokk Jimmy kjørte på ca. 150 grader til innvendig temperatur var ca 48 grader.
Ta den ut og la den hvile i ca 15 minutter.
Skjær poteten i skiver og bland med løk og revet vesterbottensost. Smak til med salt og pepper.
Legg potetene i en ildfast form med bakepapir i bunnen og hell smeltet smør over.
Når potetene er klare tar du dem ut og legger dem i press over natten. Dagen etter skjæres de til fine potetkaker i ønsket størrelse. Varmes i ovnen før servering.
Fres løk, hvitløk, gulrot, sellerirot og avskjær fra elgen, tilsett rødvin og kok opp.
Tilsett oksekraften og smak til med salt, pepper, einebær og soya. Sil og kok litt lenger.
Jimmy liker å koke sausen til den har god konsistens, men det går også fint å purere med maizena.
Server med stekt suppe, rørte tyttebær og hakket persille.