Ukens tips: Bresert reinsdyrskank med sopp og rotgrønnsaker

Ukens tips: Bresert reinsdyrskank med sopp og rotgrønnsaker


Fremgangsmåte

Skankene saltes og pepres godt før de brunes i en stekepanne.

Sett skankene i en kasserolle, bakke og hell over demi glace, rødvin, gulrot, selleri, løk, hvitløk, enebær

laurbærblad og timian.

Sett lokk på og sett skankene i ovnen på ca 165 grader i ca 2,5 - 3 timer.

Når kjøttet slipper lett fra benet er skankene ferdig.

Selleripuré: Kok terninger av selleri møre i vann, sil av og ha de tilbake i kasserollen. .

Saus: Ta av litt av beredningskraften og reduser den ned til en litt tykkere konsistens.

Smak til med litt salt og pepper om det behøves og rør inn en kladd med temperert smør helt på slutten.

Bresert reinsdyrskank servert med selleripuré, stekt sopp, løk, grønnkål og gulrot.



Beskrivelse Enhet Pk.str.
Okse demi glace 1 lt oscar signatur Okse demi glace 1 lt oscar signatur
Varenr:11405
Stk. 6
Einebær 290g santa maria **** Einebær 290g santa maria ****
Varenr:13045
Stk. 6
Laurbærblad 45 g santa maria Laurbærblad 45 g santa maria
Varenr:13075
Boks 6
Gulrotterning 2,5 kg frys norrek Gulrotterning 2,5 kg frys norrek
Varenr:23110
Pose 4
Rødvin 11 % 10 ltr bib uvanosa spania Rødvin 11 % 10 ltr bib uvanosa spania
Varenr:13351
Kartong 1
Soppblanding 2/2 kg frys norrek Soppblanding 2/2 kg frys norrek
Varenr:12324
Kartong 1
Reinsdyrskank bakre ca. 700 g frys stensaas Reinsdyrskank bakre ca. 700 g frys stensaas
Varenr:63381
Kg 1
Selleri 2/2 kg frys norrek Selleri 2/2 kg frys norrek
Varenr:23109
Kartong 1