Ukens tips: Bresert reinsdyrskank med sopp og rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
Skankene saltes og pepres godt før de brunes i en stekepanne.
|
Sett skankene i en kasserolle, bakke og hell over demi glace, rødvin, gulrot, selleri, løk, hvitløk, enebær
|
laurbærblad og timian.
|
Sett lokk på og sett skankene i ovnen på ca 165 grader i ca 2,5 - 3 timer.
|
Når kjøttet slipper lett fra benet er skankene ferdig.
|
|
Selleripuré: Kok terninger av selleri møre i vann, sil av og ha de tilbake i kasserollen. .
|
Saus: Ta av litt av beredningskraften og reduser den ned til en litt tykkere konsistens.
|
Smak til med litt salt og pepper om det behøves og rør inn en kladd med temperert smør helt på slutten.
|
|
Bresert reinsdyrskank servert med selleripuré, stekt sopp, løk, grønnkål og gulrot.
|