Ukens Tips: Juletallerken (ribbe, medisterkake, julepølse)
Tileredning:
Ribbe |
Salte og pepre ribben godt, legg den i en passende form/bakk med svoren ned, ha i vann så svoren dekkes. |
Steame/dampe ribben i ca 1 time. |
Vend ribben så svoren kommer opp, forsøk å få ribben så "jevn/flat" som mulig. Legg gjerne en tallerken eller folie under for å få til dette. |
Stek ribben på 185 grader i ca 1-1,5 timer, skru så opp til 220 grader og stek til du har jevn og sprø svor. |
På på så det ikke brenner seg, tar ca 10-15 minyutter. |
|
Saus |
Kok opp Oscar okse demiglace med eple, appelsin, svisker, juleøl, kanel, nellik og stjerneanis |
smak opp sausen med litt soyasaus og litt stekefett fra ribben. Kok sausen til ønsket smak, jevn den eventuelt litt og sil den av. |
Rør inn litt temperert smør før servering. |
|
Tilbehør |
Varm rødkål, epler, svisker, potet hver for seg i små kasseroller, kjeler eller panner. Bruk gjerne godt med Rørossmør og smak til med salt og pepper. |
|
Tyttebær |
Legg tyttebær i en form og strø over ønsket mengde sukker, for ønsket søthet i bærene. |
La de stå i et døgt og blande de godt før servering. |