Norsk Alpeost fra TINE® er en smaksrik, fast gulost, ystet på meieriet i Elnesvågen, på kumelk fra gårder rundt Romsdalsalpene. Stiftelsen Norsk Mat har gitt osten spesialitetsmerket «unik smak». TINE® Norsk Alpeost Ekstra Vellagret er lagret i 27–37 mnd. Den lange modningen fører til at det dannes tyrosin-krystaller (tyrosin er en aminosyre fra protein i melken), som kan kjennes som små saltkorn som knaser litt i tennene når en spiser osten.
Fremgangmåte
- Visp sammen honning, hvitvinseddik, olivenolje, salt og pepper til en dressing.
Du lager enkelt dressingen selv, men har du dårlig tid kan du toppe salaten med litt olivenolje og en klatt crème fraîche.
- Ha salat i en bolle eller fordel utover et fat.
- Del pære i båter og grovhakk valnøtter. Fordel pære og spekeskinke utover salaten, dryss over valnøtter og vend salaten med dressing.
- Høvle over TINE® Norsk Alpeost før servering.
Bytt gjerne ut spekeskinken med pannestekt kyllingfilet om du ønsker et fyldigere og mer mettende måltid.