Ukens tips: Lammecarré

Ukens tips: Lammecarré


Fremgangsmåte:

Snitt et rutemønster i fettsiden på lammet. Sørg for å bruke en skarp og spiss kniv. Pass på å ikke skjære helt ned i kjøttet.
Krydres med salt / pepper og brunes godt på alle sider i en stekepanne. Bakes av i ovnen på ca 150 grader, til ønsket kjerne temperatur. Noen vil ha ca 54-55 grader i kjernetemperatur, mens noen vil opp i 60 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile godt, ca 20 min.
Skrell og skjær rotgrønnsaker i ønsket størrelse, ha over godt med olivenolje, noen fedd hvitløk og frisk timian,  krydre med salt og pepper og bak i ovnen på høy varme til de er møre og gylne.
Anrett grønnsakene på tallerken med penne sliver av lammecarré over.
Saus rundt, gjerne en sitron-/timian sjy eller en urte og oliven sjy.

 

Beskrivelse Enhet Pk.str.
Lammecarre 456-510 g imp. ca. 10 kg new zealand Lammecarre 456-510 g imp. ca. 10 kg new zealand
Varenr:63388
Kg 1