Tomahawk er i bunn og grunn en entrecote med bein.
En stor deilig biff. Navnet kommer fra USA, og henspeiler til en en øks. En Tomahawk øks.
Her i Europa kaller vi det Cote de Beuf, der beinet er kortere.
Opphold gjerne Tomahawken i romtemperatur i over en time før den skal grilles eller stekes.
Viktig med masse salt og nykvernet pepper, bruk gjerne en god rub også, om det er ønskelig.
Disse biffene er ofte tykke, så det kan være lurt å steke den fra lavere varme over lengre tid, før man skrur opp varmen for en flott stekeskorpe på slutten.
Dette gjør at kjøttet over lengere tid får en jevn oppvarming, og du sitter igjen med en saftig deilig biff, med en deilig og flott stekeskorpe.
Bruk gjerne et termometer under grillingen. Anbefaler en kjernetemperatur på 52-54 grader. Viktig at biffen får hvile i 10-20 minutter før den skjæres opp og anrettes.