Ukens Tips: Riskrem - Tradisjonell juledessert

Ukens Tips: Riskrem - Tradisjonell juledessert


Vi har ferdig riskrem og saus. Lettvint og godt.
Enkelt å lage selv av kald risengrynsgrøt og pisket fløte. Alternativt kan halvsmeltet vaniljeis erstatte fløten. Pisk fløte og sukker.  Bland med grøten og smak til med sukker og vaniljesukker.
Sausen kan lages med fryste bringebær. Tin bærene. Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker. Pass på at sukkeret løser seg helt opp, og avkjøl helt. Tin bærene og ha dem i en hurtigmikser (eller bruk stavmikser). Tilsett det meste av sukkerlaken og kjør det hele sammen. Hell blandingen i en sil. Da får du en frisk saus som eventuelt kan smakes til med mer sukkerlake. Bland inn hakkede mandler.

Beskrivelse Enhet Pk.str.
Lettmelk 1 lt q Lettmelk 1 lt q
Varenr:30002
Liter 10
H-melk 1 lt q H-melk 1 lt q
Varenr:30001
Liter 10
Grøtris 10 kg paradiso Grøtris 10 kg paradiso
Varenr:13210
Sekk 1
Mandler skollede 400 g nøtteblanderen Mandler skollede 400 g nøtteblanderen
Varenr:16346
Pose 8
Bringebærsaus 0,5 lt piano**** Bringebærsaus 0,5 lt piano****
Varenr:30220
Stk. 10
Helmjølk 1 lt økologisk rørosmeieriet Helmjølk 1 lt økologisk rørosmeieriet
Varenr:30723
Liter 10
Lettmjølk laktosefri 1 lt økologisk rørosmeieriet Lettmjølk laktosefri 1 lt økologisk rørosmeieriet
Varenr:33038
Stk. 6
Lettmjølk 1 lt økologisk rørosmeieriet Lettmjølk 1 lt økologisk rørosmeieriet
Varenr:39044
Liter 10