Ukens Tips: Ovnsbakt kyllingbryst med trøffel og steinsopprisotto

Ukens Tips: Ovnsbakt kyllingbryst med trøffel og steinsopprisotto


Oppskrift 10 porsjoner:

4 stk sjalottløk

6 fedd hvitløk

Saften av en sitron

500gr Sugarsnaps

250gr Risottoris

2,5dl Hvitvin 

8dl Hønsebuljong 

10ss Parmesan 

100gr Smør 

2 ss Trøffel/steinsoppkrem 

47458 solsikkeolje

Salt/pepper

2 kg Kyllingbryst 2kg

Kylling, demi glace 1liter

Risotto: Varm en kjele, fres finhakket sjalottløk og hvitløk til det er gyllent(skal ikke brunes). Ha i risen og rør godt. Hell i hvitvin, rør om og kok til all vin er absorbert. Hell en øse med varm hønsekraft, rør godt. Når all kraft er absorbert helles neste øse i osv. Når risen har fått perfekt konsistens røres trøffel/steinsoppkrem, blansjert sugarsnaps, smør og parmesan inn. Smakes til med salt/pepper.

Kylling: Forvarm stekeovn på 220grader. Ha smør og solsikkeolje i stekepannen. Brun kyllingbrystene på middels varme. Legg brystene på steke brett med hvitløk, timian, salt/pepper. Bak i stekeovnen i ca.10min. La hvile.

Sjy: Kylling demi glace kokes opp og smakes til med salt/pepper, sitron og timian.

Beskrivelse Enhet Pk.str.
Solsikkeolje coroli pet 5l* Solsikkeolje coroli pet 5l*
Varenr:47458
Kanne 4
Risottoris aroborio 1 kg formiello Risottoris aroborio 1 kg formiello
Varenr:13208
Pakke 6
Kyllingbuljong 1 lt oscar Kyllingbuljong 1 lt oscar
Varenr:11621
Stk. 6
Kylling demi glace 1 lt oscar Kylling demi glace 1 lt oscar
Varenr:11629
Stk. 6
Salt fin u/jod 1 kg jozo Salt fin u/jod 1 kg jozo
Varenr:13081
Pakke 10
Pepper sort malt 350 g santa maria Pepper sort malt 350 g santa maria
Varenr:13031
Boks 6
Kyllingfilet m/skinn 5 kg frys vestfold fugl Kyllingfilet m/skinn 5 kg frys vestfold fugl
Varenr:38445
Kartong 1
Hvit matvin alkoholfri for koking 5 lt Hvit matvin alkoholfri for koking 5 lt
Varenr:38346
Bib 1
Smør usaltet 250 g tine* Smør usaltet 250 g tine*
Varenr:10553
Stk. 18
Trøffelkrem 350 g glutenfri* Trøffelkrem 350 g glutenfri*
Varenr:13529
Glass 6