Oppskrift 10 porsjoner:
4 stk sjalottløk
6 fedd hvitløk
Saften av en sitron
500gr Sugarsnaps
250gr Risottoris
2,5dl Hvitvin
8dl Hønsebuljong
10ss Parmesan
100gr Smør
2 ss Trøffel/steinsoppkrem
47458 solsikkeolje
Salt/pepper
2 kg Kyllingbryst 2kg
Kylling, demi glace 1liter
Risotto: Varm en kjele, fres finhakket sjalottløk og hvitløk til det er gyllent(skal ikke brunes). Ha i risen og rør godt. Hell i hvitvin, rør om og kok til all vin er absorbert. Hell en øse med varm hønsekraft, rør godt. Når all kraft er absorbert helles neste øse i osv. Når risen har fått perfekt konsistens røres trøffel/steinsoppkrem, blansjert sugarsnaps, smør og parmesan inn. Smakes til med salt/pepper.
Kylling: Forvarm stekeovn på 220grader. Ha smør og solsikkeolje i stekepannen. Brun kyllingbrystene på middels varme. Legg brystene på steke brett med hvitløk, timian, salt/pepper. Bak i stekeovnen i ca.10min. La hvile.
Sjy: Kylling demi glace kokes opp og smakes til med salt/pepper, sitron og timian.