Filetene saltes ca 1,5 time. (avhengig hvor fast fisk du vil ha). Skylles, tørkes og settes i ovn på ca 200 grader og dekkes med folie. La fisken stå ca 15 minutter. Stek bacon sprøtt, kok poteter, damp ertene og kjør de i en mikser med litt godt smør, smakes til med salt og pepper. Tilbehør kan være sennep, sirup, brunost, hvit saus, lefser osv
Her er et utvalg av varer du kan bruke for å få disket opp juleklassikeren Lutefisk:
LUTEFISK LOINS TORSK U/SKINN & BEN SINGEL 600-800G CA.7 KG |
LUTEFISKBACON 2/2,5 KG PER'S |
BACON KUTT 8/1000 G 8 KG FRYS PER'S |
ERTER FRYST 3 KG NORREK |
SMØR NORMALSALTET 500 G TINE |
SMØR USALTET 250 GR TINE |
SMØR ØKOLOGISK 2 KG RØROSMEIERIET |
SENNEP GROV 275 G IDUN |
DIJONSENNEP GROV 200 G |
DIJONSENNEP GROV 1 KG |
DIJONSENNEP LYS 200 G |
DIJONSENNEP LYS 1 KG* |
SENNEPSPULVER COLMAN 100 G |
SIRUP LYS 500 G* |
LEFSERULL FERSK 5 STK OLA LOMPA |
|
Se våre tidligere tips: Carl Evensen Eftf - Oppskrifter : Arkiv