Ukens tips: Dåhjort ytrefilet

Ukens tips: Dåhjort ytrefilet


Dåhjort Ytrefilet 

 

Se så fantastisk godt dette ser ut.
Jørn har tilberedt og Christian har tatt fantastiske bilder.
Ukens tips er Dåhjort ytrefilet. 

 

Dåhjort Ytrefilet med bacon, rødvinssaus, asparges og syltet rødløk.

 

Ha kjøttet i romtemperatur før det skal i pannen. Tin asparges og steinsopp over natten i kjøleskap.

Kok opp en syltelake og legg i små rødløk. Krydre kjøttet med salt og pepper.

Stek kjøttet i en varm panne på alle sider og legg det i en ildfast form.

Stek bacon skivene nesten ferdig og legg de rundt kjøttet. Skal steke på 125 grader i ca 15 – 20 minutter.

Medium er 60 grader kjernetemperatur. Stek skiver av steinsopp og asparges.

Lag rødvinssaus etter anvisning på pakken.

Anrettes på varm tallerken med poteter, grønnsakene og saus.
 

God fornøyelse! 

 

  

Beskrivelse Enhet Pk.str.
Okse demi glace 1 lt oscar Okse demi glace 1 lt oscar
Varenr:11405
Stk. 6
Bacon u/svor lange skiver 1000 g frys kuraas Bacon u/svor lange skiver 1000 g frys kuraas
Varenr:31137
Kg 8
Bringebæreddik martin pouret 25 cl Bringebæreddik martin pouret 25 cl
Varenr:12712
Flaske 6
Steinsopp porcini 1 kg frys selektia Steinsopp porcini 1 kg frys selektia
Varenr:22594
Pose 6
Rød matvin alkoholfri for koking 5 lt* Rød matvin alkoholfri for koking 5 lt*
Varenr:38345
Bib 1
Dåhjort ytrefilet viltfanget imp. ca. 10 kg frys dk Dåhjort ytrefilet viltfanget imp. ca. 10 kg frys dk
Varenr:63387
Kg 1