Ukens tips: Shepherd`s pie
Tilberedning:
Skjær løk og gulrot i små terninger.
Varm en stekepanne med smør eller margarin og stek kjøttdeigen i omganger til den skifter farge.
Legg den over på en tallerken senere.
Varm stekepannen igjen og stek løk og gulrot til den er myk og blank.
Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og rør inn tomatpuré og worcestershiresaus.
Dryss over hvetemel og rør det godt inn. Hell i kraften. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 15–20 minutter, til sausen har tyknet.
Rør inn erter og hakkede urter. Smak til med salt og pepper.
Skrell potetene og skjær dem i grove biter. Stek dem møre i den usaltede pannen.
Mos potetene og rør inn fløte, eggeplomme og smør. Smak til med salt og pepper.
Ha kjøttblandingen i en dyp ildfast form. Legg potetmosen som lokk over. Dryss over revet ost.
Sett formen på nest nederste rille i den forvarmede ovnen på 180 °C i 35–40 minutter til det bobler godt og toppen er gyllen.