Finn innhold i matvarer her!

Finn innhold i matvarer her!


Navneendring på ProduktDataBasen

Vi har gleden av å formidler en foreløpig informasjon fra Millum om den forestående forandringen på deres produktdatabase PDB.no:

"Det er en glede å kunne fortelle at vi til høsten gjør endringer på vårt produkt PDB.
Navnet PDB utgår og det nye navnet blir Matinfo.

Vi har forstått at navnet PDB ikke har vært lett å forstå for deg som bruker. Navnet betyr produktdatabase, men for andre enn oss som jobber med det hver dag, har ikke det vært en selvfølge å forstå.

Derfor har vi nå jobbet frem nytt navn og design for produktet. I denne endringen ligger også en kursendring av produktet mot forbrukerne.

Vi er nå i avslutningsfasen for design og implementering av nettside. Lanseringen av Matinfo vil skje i september!

Med vennlig hilsen
PDB-teamet
Millum"

 
 
Myndigheter og private forbrukere krever stadig oftere varedeklarasjoner. 
I næringsmiddeldatabasen Matinfo.no finner du informasjon om produkter fra mange produsenter i det norske markedet.

Finn innhold i matvarer her: http://www.matinfo.no

I desembe 2014r trådde den nye Matinformasjonsforordningen i kraft. Blant annet ble det obligatorisk for serveringssteder å opplyse om allergener.

Den viktigste endringen er at det ble obligatorisk å opplyse om allergener i maten. Denne bestemmelsen gjelder alle som serverer mat til forbruker, enten den selges ferdig innpakket eller serveres over disk eller på et spisested. Kort sagt – alle som serverer mat må ha kontroll over allergener i maten.

Det er fjorten ulike ingredienser det blir obligatorisk å opplyse om: gluten, skalldyr, egg, fisk, peanøtter, soya, melk, nøtter, selleri, sennep, sesamfrø, svoveldioksid og sulfitt, lupin og bløtdyr.

Matinformasjonsforordningen trådde i kraft 13. desember 2014.