Ukens tips: Oksekjake

Ukens tips: Oksekjake


Oksekjakene skjæres fri for sener og fett.

Deles i litt grove stykker og marineres i rødvin, løk og hvitløk i ca 1 døgn.

Brunes godt i pannen med salt og pepper. Overdrysses med litt hvetemel, for litt tykkere saus.

Hell så over rødvinen, med løk og hvitløk og Oscar okse demi-glace.

Kokes i ca 2-3 timer, eller til de er helt møre.

Serveringstips:  potetkrem og kantareller.

Beskrivelse Enhet Pk.str.
Okse demi glace 1 lt oscar Okse demi glace 1 lt oscar
Varenr:11405
Stk. 6
Kremfløte 38% 1 lt q Kremfløte 38% 1 lt q
Varenr:30010
Liter 10
Smør normalsaltet 500 g tine* Smør normalsaltet 500 g tine*
Varenr:10551
Stk. 18
Rød matvin alkoholfri for koking 5 lt* Rød matvin alkoholfri for koking 5 lt*
Varenr:38345
Bib 1
Rødvin 11 % 10 ltr bib uvanosa spania Rødvin 11 % 10 ltr bib uvanosa spania
Varenr:13351
Kartong 1
Storfe kjakeplomme renskåret frys Storfe kjakeplomme renskåret frys
Varenr:19470
Kg 1