Røkt kamstek skivet fra Pers Kjøkken

Røkt kamstek skivet fra Pers Kjøkken


Røkt kamstek har varenummer 31650. 

Røkt Kamstek med ovnsbakte grønnsaker og «sennepsmayo»

Ovnsbakte grønnsaker: Gulrot, gresskar, persillerot, potet, rødløk, pastinakk eller hva som er ønskelig. Grønnsakene
skrelles og kuttes i passende biter. Vend de opp med litt hvitløksolje, salt og pepper. Bakes i ovnen på 200 grader, til de er
gyldne og møre. Vend gjerne inn litt hakka urter.

«Sennepsmayo»: Bruk like deler majones og sennep. Gjerne både sterk og søt sennep. Juster smak etter ønske, med salt,
pepper, sitron og eventuelt litt sukker.
Serveres også gjerne med litt kokte eller stekte småpoteter og en deilig sjysaus.

Sjysaus, hjemmelaget:
- 2 store sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl rødvin
- 1-2 ss sukker
- 1 liter god okse eller kylling kraft (Eventuelt Puljonki)
- 150 gr smør
· Finhakk 2 store sjalottløk og 2 fedd hvitløk. Fres dette i kasserollen i smør.
· Når det er gyllent, tilsett ½ flaske rødvin og 1 ss sukker. Kok dette nesten helt tørt
· Hell så over kraften. Reduser dette til det halve.
· Tilsett så nøttebrunt smør av 150 gr usaltet smør. (nøttebrunt smør: 150 gr smør i en panne, la det putre til det er
nøttebrunt og smaker nøtteaktig. Pass på det hele tiden så det ikke brenner seg)
· Smak så til med salt/pepper og litt frisk sitronsaft. Det er bedre å tilsette sitron flere ganger, enn for mye første
gang.